9 tips over hoe je je passie in het leven kunt vinden

Als je één ding zou kunnen doen om je leven te veranderen, zou ik je ten zeerste aanraden om iets te vinden waar je gepassioneerd over bent en dat te doen voor de kost. Leren hoe je je passie kunt vinden is misschien niet zo makkelijk als het klinkt, maar het is zeker de moeite waard.

Als je het vreselijk vindt om naar je werk te gaan, als je constant niet gemotiveerd bent of als je je werk saai en repetitief vindt, moet je op zoek naar een nieuwe baan.

Als je in je huidige baan blijft, blijf je je niet alleen ongelukkig voelen, maar realiseer je ook niet je volledige potentieel in het leven.

Stel je dit eens voor:

Je staat vroeg op, springt je bed uit, opgewonden om naar je werk te gaan. Je maakt misschien meer uren dan de gemiddelde persoon, maar het lijkt niet moeilijk voor je, omdat je werkdag er op zit voor je er erg in hebt.

Je bent vaak in die gemoedstoestand die “flow” wordt genoemd, waarin je de wereld en de tijd uit het oog kunt verliezen en jezelf kunt verliezen in de taak die je moet volbrengen. Werk is geen werk zoals veel mensen het noemen, maar iets dat leuk, interessant en opwindend is. Het is geen “baan” maar een passie die leidt tot een bevredigend leven.

Als je een baan hebt die je niet leuk vindt zal dit als een utopie voor je klinken. En als je nooit moeite doet om te vinden waar je gepassioneerd over bent, zal zoiets nooit mogelijk zijn.

Maar als je durft te vragen “hoe vind ik mijn passie?”, en daadwerkelijk op zoek gaat naar datgene waar je van houdt, dan is het niet alleen een mogelijkheid, maar een waarschijnlijkheid.

Hoe vind je passie in het leven?

Hoe ga je te werk om te leren hoe je je passie in het leven kunt vinden? Hier zijn enkele suggesties:

1. Is er iets wat je al graag doet?

Heb je een hobby of iets wat je als kind graag deed, maar nooit als een mogelijkheid voor een baan hebt overwogen?

Of het nu gaat om het lezen van stripboeken, het verzamelen van iets, of het maken of bouwen, er is waarschijnlijk een manier waarop je het zou kunnen doen voor de kost. Open een stripwinkel, of maak een stripboeken website.

Als er al iets is wat je graag doet, heb je een voorsprong. Nu hoef je alleen nog maar de mogelijkheden te zoeken om er geld mee te verdienen.

2. Waar lees je graag over?

Ikzelf, als ik ergens gepassioneerd over raak, lees ik er urenlang over. Ik koop boeken en lees online artikelen over het onderwerp.

Hier liggen misschien mogelijkheden voor jou, en het zijn allemaal mogelijke carrièrepaden. Sluit je niet af voor deze opties.

3. Brainstorm

Als er niet meteen iets in je opkomt terwijl je je afvraagt hoe ik mijn passie kan vinden, pak dan een vel papier en begin ideeën op te schrijven. Dit hoeft geen georganiseerde lijst te zijn. Het kan gewoon een papier zijn vol met willekeurige notities of krabbels. Dit alles zal uiteindelijk later van pas komen.

Kijk rond in je huis, op je computer, of op je boekenplank voor inspiratie, en schrijf op wat er in je opkomt. Er zijn geen slechte ideeën in dit stadium.

4. Vraag rond

Er zijn waarschijnlijk mensen die je bewondert in het leven, en er zijn dingen aan hen die je zou willen terugzien in jezelf. Ga, indien mogelijk, naar hen toe en vraag wat ze te zeggen hebben. Kijk hoe ze zijn beland waar ze nu zijn en of ze het gevoel hebben dat ze hun passie hebben ontdekt.

Hoe meer mogelijkheden je vindt, hoe groter de kans dat je op de lange termijn leert hoe je je passie kunt vinden. .

5. Zeg je baan nog niet op

Als je je roeping, je passie vindt, lever dan niet zomaar morgen je ontslag in. Het is het beste om je baan te houden terwijl je de mogelijkheden onderzoekt.

Als je je passie als bijbaan kunt doen en je inkomen voor een paar maanden of een jaar kunt opbouwen, is dat nog beter.

6. Probeer het eerst uit

Het is het beste om je nieuwe idee eerst uit te proberen voordat je er als carrière in springt, omdat je je afvraagt hoe je je passie kunt vinden. Doe het eerst als een hobby of bijbaan, zodat je kunt zien of het echt je ware roeping is.

Je kunt er een paar dagen gepassioneerd over zijn, maar zal dat ook zo de komende jaren zijn?

7. Doe zo veel mogelijk onderzoek

Leer zoveel mogelijk over je passie. Als dit al een tijdje een passie is, ben je hier misschien al mee bezig. In ieder geval, doe nog meer onderzoek. Lees elke mogelijke website over het onderwerp, en koop de beste boeken die er zijn.

Zoek andere mensen, in je omgeving of op het internet, die doen wat je wilt doen voor de kost, en ondervraag hen over het beroep.

Hoeveel verdienen ze, en welke opleiding en scholing hebben ze nodig gehad? Welke vaardigheden zijn nodig, en hoe zijn ze begonnen? Welke aanbevelingen hebben ze?

Vaak zul je merken dat mensen meer dan bereid zijn om advies te geven.

8. Oefen, oefenen en nog eens oefenen

Als je je passie bijna onder de knie hebt, ga er dan niet aan beginnen met een amateuristisch vaardigheidsniveau. Als je geld wilt verdienen – een professional wilt zijn – moet je professionele vaardigheden hebben.

Allen als je ergens in uitblinkt kun je er een succesvolle carrière op bouwen. Oefen urenlang en leer hoe je je moet concentreren; als het iets is waar je van houdt, moet het oefenen iets zijn wat je graag wilt doen en voldoening geeft.

9. Geef niet op

Het is mogelijk dat je je passie in het begin niet zult kunnen vinden. Maar als je het na een paar dagen opgeeft, zul je zeker falen. Blijf proberen, desnoods maandenlang, en je zult het uiteindelijk vinden.

Misschien dacht je dat je je passie gevonden had, maar ontdekte je na een paar maanden dat het niets voor jou was. Begin opnieuw en zoek een nieuwe passie. Er kan meer dan één passie zijn in je leven, dus onderzoek alle mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *